Masjid Putrajaya

x-394 copyDah lama rasanya tak jejakkan kaki ke sini.Paling akhir datang ke sini pada tahun 2015..dah 2 tahun.

Gambar ni pun dah berusia 2 tahun…baru timbul minat nak edit. Bukan apa, kerana imej asal ini tidak begitu baik …terlalu contrast antara langit dan masjid. Tapi saya cuba edit jugak sebb masa ini tengah rajin.  Saya selalunya akan shoot RAW sebab informasi imej tersebut masih banyak. Walaupun size filenya agak besar (20MB), tapi amat berbaloi kerana senang untuk diedit.

Bila diedit, saya pun tak sangka, gmbar yang tidak begitu baik boleh diselamatkan dan hasilnya adalah seperti di atas. Alhamdulillah, pada masa yang sama telah pun approve dan lulus untuk juala di shutterstock 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s